18 maart 2012

@Solo: openingsvoltreffers

Amuse van vlierbloesemcrème
en –sorbetijs met gerookte
paling en basilicumolie
Dungesneden tonijn met citrus, tomaat, koriander,
gebakken inktvisje, eendenlever en schuim van sereh


















De eerste twee gangen alleen al hadden de avond goedgemaakt. Wat een explosie aan smaken! En geen spielerei met gekunstelde fratsen, maar alles in dienst van de smaak. Woorden schieten hier tekort. De sensatie van de romige vlierbloesemcrème met het zout van de paling, het lauwwarme met het koud van de sorbet. Tja. Je moet het proeven. En dan de tonijn: wat een compositie, geen ingrediënt misplaatst, een geniale vondst. Het eerste glas wijn uit het bijpassend arrangement komt op tafel. Een Viñaredo Godello 2010 uit Galicië, de noordwestelijke uithoek van Spanje. Fris met groene appels in de dronk en een romig randje dat prachtig samenging met het vet van de tonijn en de eendenlever.