Marokkaans pasteitje met gestoofde kip en specerijen, pompoencrème, kaneelolie en kardemomsuiker |
Lauwwarme coquille met mango, tomaat en noilly prat |
Rond de kort aangezette coquille schuimt de Noilly Prat er lustig op los. Noilly Prat is een droge vermout zonder een spoortje (rest)suiker. Perfect gecast bij het licht zoetige van de coquilles en de mangostukjes (met dragon!). Ongelooflijk lekker. Erbij drinken we uit de Languedoc La Fleur Blanche van
het Franse biologische wijnhuis Mas des Agrunelles. Naast Chardonnay zit er
Roussanne in, een druif die bekend staat als zeer aromatisch. Dat verklaart de geuren van
bloemen, abrikoos en honing. Een pareltje deze wijn, mijn favoriet van de avond. Bij het zoete
kippenpasteitje drinken we vervolgens een Chenin Blanc ‘Old Vine’ van Bellingham uit
Zuid-Afrika. Stevige kost met 14,5% alcohol. De kenmerkende vanillegeur van een eiken
opvoeding maar ook meloen en tropische vruchten.