Amuse van
vlierbloesemcrème en –sorbetijs met gerookte paling en basilicumolie |
Dungesneden tonijn met
citrus, tomaat, koriander,
gebakken inktvisje, eendenlever en schuim van sereh |
De eerste twee gangen alleen al hadden de avond goedgemaakt. Wat een explosie aan smaken! En geen spielerei met gekunstelde fratsen, maar alles in dienst van de smaak. Woorden schieten hier tekort. De sensatie van de romige vlierbloesemcrème met het zout van de paling, het lauwwarme met het koud van de sorbet. Tja. Je moet het proeven. En dan de tonijn: wat een compositie, geen ingrediënt misplaatst, een geniale vondst. Het eerste glas wijn uit het bijpassend arrangement komt op tafel. Een
Viñaredo Godello 2010 uit Galicië, de noordwestelijke uithoek van Spanje. Fris
met groene appels in de dronk en een romig randje dat prachtig samenging met
het vet van de tonijn en de eendenlever.