Gesuikerde groenten met Noord-Afrikaanse specerijen, kataifi en sorbet van yoghurt-munt
Geen diner zonder dessert en we kregen er zelfs drie. Met daarbij ook nog eens twee uitstekende dessertwijnen. Allereerst de Passito Pantelleria van Pellegrino. De juiste
keuze qua smaak maar ook geografisch gezien: het Italiaanse eilandje
Pantelleria ligt dichter bij Tunesië dan bij Sicilië. Heerlijk zoet met de smaak
van honing en gedroogde vijgen.
En dan verlaat het pièce de résistance van de chef de keuken: gesuikerde groenten. Groenten?? Jazeker, zo wordt ons aan tafel toegelicht: rode biet, wortel, bleekselderij, truffelaardappel, zwarte olijven. De groenten zijn in eigen kookvocht gesuikerd en smaken heerlijk zacht en zoet. Zonder verhaal had je dit nooit als groenten herkend. Erop ligt kataifi, zoet gebak van draadjesdeeg. En daarboven op een romige klets yoghurt-munt-sorbetijs. Fantastisch dessert, een superieur sluitstuk van het menu. En gelukkig blijft de sommelier ook scherp tot het eind. Hij serveert hierbij een Riesling Auslese van Karl Pfaffmann 2009. Uit
de Duitse wijnstreek Pfalz, het grootste Rieslinggebied ter wereld. De finesse
van de Riesling komt hier optimaal naar voren: de wijn is zoet, maar met subtiele
zuren die de zaak mooi in balans houden. Na zoete rozijnen proef ik in de fruitige
afdronk de frisse smaak van ijsthee
|