18 maart 2012

@Solo: verleidelijk zoete inval

Marokkaans pasteitje met gestoofde kip en specerijen,
pompoencrème, kaneelolie en kardemomsuiker

Lauwwarme coquille met mango, tomaat en noilly prat 



















Rond de kort aangezette coquille schuimt de Noilly Prat er lustig op los. Noilly Prat is een droge vermout zonder een spoortje (rest)suiker. Perfect gecast bij het licht zoetige van de coquilles en de mangostukjes (met dragon!). Ongelooflijk lekker. Erbij drinken we uit de Languedoc La Fleur Blanche van het Franse biologische wijnhuis Mas des Agrunelles. Naast Chardonnay zit er Roussanne in, een druif die bekend staat als zeer aromatisch. Dat verklaart de geuren van bloemen, abrikoos en honing. Een pareltje deze wijn, mijn favoriet van de avond. Bij het zoete kippenpasteitje drinken we vervolgens een Chenin Blanc ‘Old Vine’ van Bellingham uit Zuid-Afrika. Stevige kost met 14,5% alcohol. De kenmerkende vanillegeur van een eiken opvoeding maar ook meloen en tropische vruchten.