29 maart 2012

@NY: in de schaduw van het Guggenheim Museum

Na een frisse dag is het vandaag warm en zonnig. Geen weer om in een museum rond te struinen. Zelfs niet als dat museum Guggenheim heet. Wel even langsgelopen op weg naar Central Park. In plaats van aan de kunst gaan we aan de drank. The Wright, het restaurant-café van het Guggenheim Museum, heeft namelijk een wijnkaart die net zo inspirerend is als de kunstcollectie. Drink local is mijn adagium en dus drink ik een Riesling uit New York. Crisp dry met een vleugje limoen in de afdronk. Een mooie zuivere wijn die lekker fris in de wangen hangt. Volwaardig Riesling-raffinement. In het andere glas een Sonoma-Cutrer Chardonnay van Russian River Ranches, uit California. Het favoriete wijnhuis van de barman, gunstig gelegen aan de zeekust. Met een subtiele neus, slightly oaky dus geen vanille-bom. De smaak is mooi in balans: romig, zuivelig, fris en met een hint van caramel. De afdronk blijft lekker lang hangen. Ook een toppertje. En daarna op een drafje naar Central Park, languit in de zon liggen met een grote grijns op ons gezicht.