10 augustus 2012

With dad

Lucas De Man schenkt wijn na afloop
Afgelopen zondag bezocht ik met mijn vader de theatervoorstelling Dinner with dad, onderdeel van theaterfestival Boulevard. Bedenker en regisseur van het project - het is geen statische voorstelling maar een interactie met het publiek en na afloop samen eten - is Lucas De Man. Een sympathieke  en bevlogen Vlaming die het veel gepredikte motto cultureel ondernemerschap ook daadwerkelijk praktiseert. Voor Dinner with dad sloot hij een deal met een  Amsterdamse wijnimporteur: de 'wijnsponsor'.

En zo zitten we na de - overigens mooie - voorstelling aan een gratis glas rosé van Cave du Liboreau, gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon. De temperatuur is inmiddels flink gestegen door alle theaterlampen, deze lichte en frisse wijn met veel rood fruit is precies wat we nodig hadden. Vervolgens pakken we de wijnkaart van de wijnsponsor erbij, die tegen zeer schappelijke prijzen interessante wijnen aanbiedt. We kiezen de Bianco di Ciccio van Zaccagnini, een blend van Trebbiano en Chardonnay. Ontkurkt en ingeschonken door de regisseur zelf. 'Mijn vader had een wijnzaak dus ik heb er wel een beetje kijk op', verduidelijkt hij. Het is een witte wijn uit de Abruzzen, een streek ten oosten van Rome, waar de vaak geziene rode Montepulciano d’Abruzzo vandaan komt. Prima wijn deze Ciccio, fijne frisse geur en een verrassend volle smaak met een ’bite’ in de afdronk.  Echt een vakman die De Man: zowel de acteurs als de wijnen zijn goed gecast.