De ranglijst van de vijftig beste restaurants ter wereld is gisteren in Londen bekend gemaakt. Jaarlijks bepaalt een vakjury van honderden koks, culinair publicisten en gastronomen uit de hele wereld de rangorde. Op nummer 1 voor de derde achtereenvolgende keer Noma in Kopenhagen. Op nummer 5 de Osteria Francescana, waar ik eind vorig jaar bijzonder copieus at. Een onvergetelijke ervaring in de Champion's League van de gastronomie.
Van een heel andere orde is de verkiezing van de beste barbecuewijn. Die werd gisteren verkozen, op een in houtskoolrook gehuld balkon in Kanaleneiland. Door ondergetekende zelf, zonder ruggespraak maar met instemming van de aanwezige drinkers. De winnaar is La Tulipe Rosé, prima aperitief maar met body genoeg voor bij het vlees.
Van een heel andere orde is de verkiezing van de beste barbecuewijn. Die werd gisteren verkozen, op een in houtskoolrook gehuld balkon in Kanaleneiland. Door ondergetekende zelf, zonder ruggespraak maar met instemming van de aanwezige drinkers. De winnaar is La Tulipe Rosé, prima aperitief maar met body genoeg voor bij het vlees.