16 mei 2012

Biologisch Duits bij Villa Augustus


Vorig weekend waren we te gast bij Villa Augustus. Dit is een sterk staaltje ondernemerschap in Dordt. De uitbaters van Hotel New York in Rotterdam zagen potentie in een verlopen waterleidingterrein aan de rand van Dordrecht. Ze hebben flink aangepakt en in 2007 was daar ineens een mondain hotel-restaurant met eigen moestuin en Italiaanse siertuin. Stralend middelpunt is de oude watertoren, een rijks-monument met kasteelachtige allure. In het restaurant van Villa Augustus wordt gekookt uit eigen biologische tuin. Ook de wijnen zijn overwegend biologisch.

Biologische wijn is helemaal in. Weg is de negatieve bijsmaak van zurige natuurwinkelbocht, al dan niet voorzien van huisvlijtig aquarel-etiket. Wat dat betreft vergelijkbaar met Duitse wijnen: ook en vogue en bevrijd van een stevig imagoprobleem (zoete moezelellende). Onze keuze was dan ook überhip: een Duitse biologische wijn, uit de Pfalz om precies te zijn. We dronken een Grauburgunder uit 2011 van het Weingut Heiner Sauer. Mooi woord, Grauburgunder, de Duitse versie  van Pinot Gris. Die komt dus niet alleen uit de Franse Elzas. Een heel hübsch glas is dit: fris, kruidig, peer & perzik. Uitstekend als aperitief maar ook een fijne begeleider van de geroerbakte zeeduivel met krab èn bij mijn gebraden eendenborst met ajo verde.