Met dank
aan Marc en diens werkgever drinken we uit zijn kerstpakket de Château la Fleur Mangot 2008. Deze
Saint-Émilion Grand Cru had nog wat jaartjes kunnen liggen maar is nu toch
mooi op dronk. Een robuuste, evenwichtige wijn die het goed doet met de
carpaccio van wild zwijn en helemaal op zijn plaats is bij de sterke wildsmaak
van de houtduif. Saint-Émilion is het hart van de Bordeaux en het oudste
wijngebied van de streek. Hier komen de meest volle wijnen van het Bordeaux
gebied vandaan.
Vlakbij Saint-Émilion
vinden we de excentrieke wijnmaker Ilja Gort in zijn 13e eeuwse wijnkasteel. Van
zijn Château la Tulipe de la Garde drinken
we La Tulipe Blanc ,
een 100% Sauvignon Blanc. Al vaak gedronken maar hij blijft lekker, deze frisse
en sappige wijn met stuivend citrus in de neus en groene appels in de smaak. Een
perfecte pas de deux met de
kabeljauw.